Politika
CHP Kadın Kolları Kurultayı’nda ‘Kaftancıoğlu’ Tartışması


CHP Kadın Kolları’nın 14’ncü Olağan Kurultayı’nda CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun kurultaya müdahale ettiği iddiası üzerine tartışma yaşandı.
CHP Kadın Kolları’nın 14’ncü Olağan Kurultayı Ankara’da Bilkent Odeon’da gerçekleştiriliyor. Kurultay’a CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında yaşanan tartışma damga vurdu.
Herkes İnce’yi Bekliyor Ama CHP’li Başka Bir İsim Parti Kuruyor
Fatma Köse: Herkes Haddini Bilecek, Gidin Siz İl Başkanlığınızı Yapın
www.gercekgundem.com’un aktardığına göre; CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, CHP Kadın Kolları’nın 14’ncü Olağan Kurultayı’nda yaptığı konuşmada CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu kurultaya müdahale etmekle suçlayarak şöyle konuştu:
“Emek en yüce değer diye başlamak istiyorum sözlerime. O kadar seçim geçirdim ki ilk defa böyle bir seçime tanıklık ediyorum. Kadın iradesinin yok sayıldığı bir seçime tanıklık ediyorum.
Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun şöyle bir sözü var: Halkın iradesine hiç kimse ipotek koyamaz. Ben de buradan diyorum ki delegasyonun iradesine hiç kimse ipotek koyamaz. Az evvel İstanbul il başkanımız burada emekten bahsetti.
Ekrem İmamoğlu’ndan ‘Muharrem İnce’ Açıklaması
‘Kadın İl Başkanı Olduğu İçin Saygı Duyduk, Erkek Siyaseti Yapsın Diye Değildi Bunlar’
“Örgütlü mücadeleden bahsetti. Birlikte yol yürümekten bahsetti. Bu partide kadın gücünden bahsetti. Dört gündür tüm illeri arayarak tüm il başkanlarını devreye sokarak delegasyonun iradesine ipotek koymak sayın il başkanım ne kadar doğru acaba. Bunu size sormak istiyorum. Ne kadar doğru?
Bu partide Kadın Kolları Kurultayı’nı yapıyoruz. Birbirimizle kavga etmek için burada değiliz. Bu kurultay kadınları ikiye, üçe dörde, beşe böldü. Bunu özellikle anlamanızı istiyorum.
Şunu beklerdim: İstanbul il başkanının buraya çıkıp Değerli delegasyon kendi hür iradenizle oyunuzu kullanın demesini beklerdim. Dört gündür delege delege arayarak, il il arayarak delegelenin iradesine ipotek koymasını beklemezdim. Ona her zaman saygı duyduk, kadın il başkanı olduğu için saygı duyduk. Ama erkek siyaseti yapsın diye değildi bunlar.
Benim adaya söyleyecek sözüm yok. CHP’de Kadın Kolları Genel Başkanı olmak istiyor. O kadar doğal ki. Ama keşke eşit şartlarda yarışabilseydik. Az evvel gördüm; otelde gördüm. İl başkanı gelmiş kadınlardan imza topluyor. Böyle bir kadın kurultayı olmaz arkadaşlar. İstanbul İl Başkanı diyor ki: Bağırarak konuşmayın. Biz nasıl konuşacağımızı biliriz sayın başkan. Kimse bize nasıl konuşacağımızı ifade edemez. Herkes yerini bilecek, haddini bilecek. Gidin siz il başkanlığınızı yapın.”


Sivil Toplum ve Muhalefet İnegazi İçin Ayakta: ‘Taş Ocağı İstemiyoruz’


Hava Kirliliğine Çare: Şişelenmiş Temiz Hava Satılmaya Başlandı


JMO: ‘Düden Çayı Ve Düden Şelalesi Kirletilerek Tüketiliyor’


EMO: “Nükleer Santralın Her Şeyi Yabancı Ama Kazası Yerli”


Erdoğan’ın Eski Danışmanı: ‘İktidar, Kılıçdaroğlu’nu Tasfiye Planı Hazırladı’


Biden İmzaladı: ABD, Paris İklim Anlaşması’na Yeniden Dahil Oluyor


Nesli Tükenmekte Olan Su Samurunu Tüfekle Vurup Öldürdüler


‘BOTAŞ, Saros’tan Çıkıncaya Kadar Mücadelemiz Devam Edecek’


Usta Gazeteci İsyan Etti: ‘Istranca Ormanlarından Rant Kokusu Geliyor’


Kazdağları’nda Bir Kazanım Daha: ‘Rehabilitasyon Aşamasına Gelindi’


CHP’li Çelebi ‘Mektup’ İle İlgili Konuştu: ‘İlk Ciddi Kırılma Anı Budur’

