Gündem
CHP’li Başarır: ‘Nükleer Santralin Zemininde Çatlaklar Var’


CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Akkuyu Nükleer Santrali daha inşaat halindeyken reaktörü taşıyacak olan beton zemindeki çatlak oluştuğunu ve zeminden deniz suyu sızdığını iddia etti.
Tonlarca ağırlıktaki reaktörü taşıyacak olan betonun şimdiden çatlaması, “Nükleer santral, bir felakete mi yol açacak?” sorusunu yeniden akıllara getirdi. Başarır, “Yol yakın, nükleer santralden vazgeçin” dedi.
CHP’li Ali Başarır, sosyal medya hesabından Mersin Akkuyu Nükleer Santrali inşaatından görüntü paylaştı. Görüntülerde, reaktörü taşıyacak olan beton zeminde çatlak oluştuğu ve zeminden deniz suyu sızdığı görüldü. Akkuyu Nükleer A.Ş., reaktör temel plakasına 17 bin metreküp beton döküldüğünü açıklamıştı.
Akkuyu’da Doğa Katliamı: ‘Sanki Burada Nükleer Patlama Yaşanmış’
“Yol Yakın, Nükleer Santralden Vazgeçin”
Deprem bölgesinde inşaatı başlayan nükleer santral henüz faaliyete başlamadan oluşan çatlak korkuttu. Başarır, paylaşımında şöyle dedi:
“Daha önce 2 defa çatlayan zeminin üzerine bir felaket kuruluyor! Ülkemiz telafisi mümkün olmayan bir faciaya sürükleniyor! Zeminde inşaat devam ettikçe çatlaklar oluşuyor. Çünkü, Akkuyu bir deprem bölgesi. Zemin tamamen su. İnşaat tamamlandıktan sonra bir deprem olursa, Akdeniz, Mersin bir felakete gider. Yol yakın, nükleer santralden vazgeçin”
Bu görüntüler, Mersin Akkuyu Nükleer Santral inşaatında reaktörü taşıyacak beton zeminde oluşan çatlağın ve zeminden sızan deniz suyunun en son görüntüleri!
Daha önce 2 defa çatlayan zeminin üzerine bir felaket kuruluyor!Ülkemiz telafisi mümkün olmayan bir faciaya sürükleniyor! pic.twitter.com/nsrq6a7ZkN
— Ali Mahir Başarır (@alimahir) January 10, 2021
Akkuyu Nükleer Santrali Davası İçin Dayanışma Çağrısı
Şirket, ‘Eyfel Kulesi Ağırlığında Metal Kullanıldı’ Demişti
Akkuyu Nükleer A.Ş., geçen eylülde, santralin ikinci güç ünitesinde reaktör binasının temel plakasının en iyi şekilde sertleşmesini sağlamak için temele 2 bin 451 ton betonarme demiri döşendiğini, demir miktarının Fransa’da Eyfel Kulesi’ndeki tüm metal yapıların ağırlığının üçte birine eşit seviyede bulunduğunu, betonarme demirinin tasarlanan konumda tutulması için metal karkas kullanıldığını açıklamıştı.
Şirket, reaktörün yapılacağı alana 6 bin 864 metrekare, yüksekliği 2,6 metre, derinliği ise 78 metrenin üzerinde olan temel plakasına 17 bin metreküp beton döküldüğünü bildirmişti.


Politik Ekoloji Grubu: ‘Boğaziçi Üniversitesi Adalet Ve Demokrasi Mücadelesi Veriyor’


İmamoğlu: ‘Deniz Taksiler Yaz Aylarında Hizmet Vermeye Başlayacak’


TMMOB: ‘Kanal İstanbul Davasında Belirlenen Bilirkişiler Tarafsız Değil’


Adana’ya Maliyetini Karşılayamayan Termik Santral


Sermayenin Savunucuları ile Doğanın Koruyucuları Karşı Karşıya


Kadıköy Dayanışma Ağı: Valilik Sokakta Yemek Dağıtımına Yasak Getirdi


İkizdere Vadisi, Taş Ocağı Yüzünden Yok Olma Tehlikesi İle Karşı Karşıya


TVHB: ‘Yunusları Hedef Göstermeyin, Aşırı Avlanmaya Son Verin’


‘Veteriner Hekimler Covid-19 Aşısında Öncelikli Grup İçerisinde Olmalı’


Ergene Taştı: ‘Kanserojen Maddeler Tarıma ve Doğaya Saçılmış Durumda’


‘İstanbulluların Nefesi Bile Karları Eritmeye Yeter’

