Yerel
Son 25 Yılda Halk Ekmek Büfesi Verilen Şehit Ve Gazi Yakını Sayısı: Üç


İBB’nin 142 yeni Halk Ekmek büfesi açma teklifini şehit ve gazi yakınlarına verilmesi şartıyla kabul eden AK Parti’nin 25 yıllık kendi döneminde kaç şehit ve gazi yakınına Halk Ekmek büfesi işletmesi verdiği ortaya çıktı: “Üç”
İstanbul’a yeni 142 Halk Ekmek büfesi açılması teklifi, AK Parti ve MHP’li İBB Meclis üyelerinin şehit, gazi ve engelli yakınlarına büfe işletme izni verilmesi şartı ile kabul edildi.
Tevfik Göksu Konuştu, İBB Meclisi Karıştı: CHP’li Üyeler Oturumu Terk Etti
Son 25 Yılda 2 Şehit, 1 Gazi, 21 Engelli Faydalandı
T24’ten Candan Yıldız’a konuşan Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı olduğu dönemden, Ekrem İmamoğlu’nun kazandığı döneme kadar sadece 2 şehit, 1 gazi ve 21 engelli yakınına Halk Ekmek büfesi işletmesi verildiğini açıkladı.
Özgen Nama, AK Parti’nin geçmiş dönemdeki uygulamalarını hatırlatarak, 25 yıllık uygulamada 533 Halk Ekmek büfesinden sadece 2’sinin şehit, 1’inin gazi, 21’inin de engelli yakınlarına, Ekrem İmamoğlu’nun belediye başkanı seçildikten sonra geçen 1,5 yıllık dönemde ise 1 şehit yakını ailesine büfe işletmesinin verildiğini söyledi.
Yeni Yılın İlk Hediyesi İBB’den: Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı’nda Açılış
Özgen Nama: “Kötünün İyisi”
Özgen Nama, İBB Meclis’inde kabul edilen şartlı onayın İstanbullulara daha uygun fiyata ekmek ulaştırmayı sağlayacağı gerekçesiyle kararı “kötünün iyisi” olarak yorumladı.
Ne Olmuştu?
Aralık ayında İBB Meclisi’nde CHP grubunun 142 yeni Halk Ekmek büfesi açılması teklifinin acil onaylanması teklifi AK Parti ve MHP gruplarının oylarıyla kabul edilmedi. AK Parti Grubu Sözcüsü Faruk Gökkuş, konunun ‘teklif’ olarak komisyona sevk edilmesini önerdi.
Bunun üzerine İBB İstanbul’un çeşitli yerlerine 40 Mobil Halk Ekmek büfesi kurdu. Bu gelişmelerin ardından Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezinde yapılan İBB Meclis toplantısında CHP Grubunun 142 Halk Ekmek büfesi için talep ettiği yer tahsisi görüşüldü.
Gündem maddesi görüşülürken söz alan Hukuk Komisyonu Başkanı AK Parti’li Muhammet Kaynar, ikinci dereceye kadar şehit yakınlarına, gazilere, yüzde 40 üzeri raporu olan engellilere verilmesi ve devir yasağı konulması şartıyla büfelere izin vereceklerini belirtti.
İBB ‘Kadına Destek Hattı’nı Hizmete Açtı
Dul Ve Yetimlerin De Faydalanması Şartı Getirildi
CHP Grubu ise kadınların, İyi Parti Grubu ise dar gelirli aileler, dul ve yetimlerin de bu kategoriye alınmasını talep etti.
Yapılan müzakerelerin ardından sadece “dul ve yetimler” ibaresi maddeye eklendi. Gündem maddesi Meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.
Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama, 142 kalıcı büfeyle ilgili yasal sürecin tamamlanmasına kadar 40 mobil Halk Ekmek büfesinin hizmet vermeye devam edeceğini açıkladı. Yasal süreç tamamlandığında mobil büfeler devre dışı kalacak.


Netflix’in Yeni Fantastik Dizisi ‘Gölge ve Kemik’ Hakkında Her Şey


DEVA Partisi: ‘Suyumuz, Kötü Yönetime Feda Edilemeyecek Kadar Değerli’


Gazeteci Dayanışma Ağı: ‘Muhalif Medyada Da Tek Adam Rejimi Var’


Munzur Özgür Aksın Meclisi: Projeleri Tarihin Çöplüğüne Gömelim


Trakya’nın Ortasında Tarım Arazisi Üzerine Organize Sanayi Yapılacak


Bartın Platformu: ‘Artık Amasra’ya Termik Santral Yapılamaz’


Yine Bir Vahşet: Köpeği Silahla Vurduktan Sonra, Tekmeleyip Çöpe Attılar


Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan OdaTv’den Ayrıldı: İşte Yerlerine Gelen İsimler


EDÇEP Başardı: ‘Dalyan’ın İmar Değişikliği ve Satışı Gündemden Çıktı’


Yıllardır Sokak Hayvanlarını Katleden Şahıs Gözlem Altına Alındı


KEP’ten Dalyan Sazlığı Açıklaması: ‘Belediye Meclisi Hukuku Çiğneyemez’

