Connect with us

Spor

2018 FIBA Dünya Kupası: Potanın Perileri’nin Rakibi Fransa

A Milli Kadın Basketbol

İspanya’nın Tenerife kentinde düzenlenen 2018 FIBA Dünya Kupası’nda, B Grubu’nu 3. sırada tamamlayan A Milli Kadın Basketbol takımımızın rakibi belli oldu. Kanada’ya 71-60 yenilerek A Grubu’nu 2. sırada tamamlayan Fransa, ay yıldızlılarımızın rakibi oldu.

2018 FIBA Dünya Kupası’nda mücadele eden potanın perileri, çeyrek finale yükselebilmek için Fransa engelini aşması gerekiyor. İki takım arasında eleme maçını kazanacak taraf çeyrek finale yükselecek. Mücadele, bugün TSİ 19.30’da başlayacak ve TRT Spor’dan canlı olarak yayınlanacak.

B Grubunu 3. Sırada Tamamladık

Grubunda Avustralya’nın ardından ikinci sırayı almak isteyen millilerimiz, Yunanistan ya da Güney Kore ile eşleşecekti.

Grubundaki 3 maçın 2’sini kaybeden millilerimiz, grubu 3. tamamlayarak Fransa ile mücadele etmek zorunda kaldı.

A Milli Kadın Basketbol takımımızın 3 karşılaşma sonucunda aldığı sonuçlar;

  • Türkiye-Arjantin: 63-37
  • Türkiye-Nijerya: 68-74
  • Türkiye-Avustralya:  64-90

Grup Maçları İstatistikleri

  • Potanın Perileri 65.0 sayı ortalaması ile oynayarak turnuvanın en düşük sayı ortalamasına sahip 5 ülkesinden biri oldu.
  • Ribaund istatistiklerinde başarılı sayılacak bir performans sergileyen millilerimiz, bu alanda maç başına 41.0 ribaund ortalamasıyla 8. sırada yer aldı.
  • Blok ortalaması olarak maç başına 3.0 ortalama ile yine 8. sırada yer aldık.

Spor kategorisindeki diğer haberler için: http://k2haber.com.tr/category/spor/

Spor

Dünya Kupası Bugün Katar’da Başlıyor: İşte Kupa’nın En’leri

-

dünya kupası katar

2022 Dünya Kupası bugün Katar’da başlıyor. Bugüne kadar gerçekleşen Dünya Kupası organizasyonlarından farklı olarak ilk defa kasım ayında başlayacak olan turnuvada, 32 ülkenin milli takımı mücadele edecek. 

K2 HABER92 yıllık tarihiyle eski bir spor organizasyonu olan FIFA Dünya Kupası savaş dönemleri haricinde dört yılda bir düzenlenmektedir. Farklı kıtalardan turnuvaya katılan futbol takımlarının aynı organizasyonda yer alması sporun evrensel niteliğini açıkça ortaya koymaktadır. Dünya üzerindeki farklı coğrafyaların bir araya gelmesi, sportif rekabette olması, spor müsabakası vesilesiyle birbirlerine üstünlük sağlamaya gayret etmesi çok renkli görüntülere sahne olmaktadır.

Kısa adı FIFA olan Uluslararası Futbol Federasyonu’nun düzenlediği dünya kupası aynı zamanda kültürel bir buluşmadır. Farklı kültürlerin, farklı milletlerin ve farklı kıtaların buluşması futbolun birleştirici gücünü göstermektedir. Bu yıl 22.’si düzenlenen turnuvada 32 farklı takım karşı karşıya gelecek. Katar’ın ev sahipliğindeki organizasyonda dünya kupası ilk defa kasım ve aralık aylarında gerçekleşecek.

İlk Maç: Katar – Ekvator

Toplam 8 grupta toplam 64 müsabakanın oynanacağı Dünya Kupasının açılış maçında 20 Kasım Pazar günü saat: 19.00’da A grubundaki ev sahibi Katar ile Ekvador arasında oynanacak. A grubunda mücadele edecek olan diğer iki takım ise Senegal ve Hollanda.

5 Farklı Kentte 8 Ayrı Statta Oynanacak

İlk defa bir Arap coğrafyasında gerçekleşecek olan turnuvada 20 Kasım – 2 Aralık tarihleri arasında grup müsabakaları oynanacak. Katar’ın beş farklı kentinde 8 ayrı statta gerçekleşecek olan müsabakaların ardından eleme maçları oynanacak. Gruplarda oynanacak olan maçların sonunda ilk iki sırayı alan 16 takım eleme müsabakalarıyla yoluna devam edecek. Son iki takım ise turnuvaya veda edecek.

Dünya Kupası Finali 18 Aralık’ta

FIFA Dünya Kupası’nda 16 turu müsabakaları 3 – 6 Aralık tarihlerinde oynanacak.  Ardından 9-10 Aralık’ta çeyrek final maçları oynanacak. Çeyrek finalin galipleri 13-14 Aralık’taki yarı final maçlarında karşılaşacak. Böylelikle 2022 FIFA Dünya Kupası’nın finalistleri belirlemiş olacak. Yarı finalin kaybedenleri 17 Aralık’ta Dünya üçüncülüğü için sahaya çıkacak. 2022 Dünya Kupası’nın şampiyonu 18 Aralık’taki final maçıyla belirlenecek.

92 yıllık FIFA Dünya Kupası ilk kez 1930 yılında Uruguay’da gerçekleşti. 13 takımın mücadele ettiği ilk FIFA Dünya Kupası’nın şampiyonu Uruguay oldu. Arjantin ikinci, Amerika Birleşik Devletleri üçüncülüğü elde etti. Eski Yugoslavya ise turnuvanın dördüncü takımı olarak tarihe geçti.

Simon Kuper’in Kitabının Adı Gibi: ‘Futbol Asla Sadece Futbol Değildir!’

92 Yıllık Kupada Brezilya – Almanya Rekabeti

2022 FIFA Dünya Kupası’nı incelerken karşımıza çıkan bazı istatiksel verileri ele aldığımızda şu bilgilerle karşılaşıyoruz;
Turnuvada bugüne kadar en çok maç yapan iki takım Brezilya ve Almanya. Her iki takım da 109 müsabakayla turnuvanın en çok maça çıkan takımları. Oynadığı 109 maçın 73’ünde galip gelen Brezilya en çok galibiyet alan takım olurken Brezilya’yı 67 galibiyetle Almanya takip ediyor. Brezilya, Almanya rekabeti 92 yıllık turnuvada atılan gollerde de dikkati çekiyor. Bugüne kadar 229 gol atan Brezilya’yı 226 golle Almanya takip ediyor.

Dünya Kupasını En Çok Kazanan Takım Brezilya

22.’si Katar’da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası’nı en çok kazanan takımı Brezilya. Toplamda 5 kez dünya şampiyonu olma başarısını gösteren Brezilya’yı 4’er kez şampiyon olan Almanya ve İtalya takip ediyor. Dünya Kupasını iki kez kazanan üç takım ise Arjantin, Fransa ve Uruguay. İngiltere ve İspanya’nın 1’er dünya şampiyonluğu bulunuyor.

Dünya Kupasında En Farklı Galibiyet 10-1

Bugüne kadar 425 takımın katıldığı Dünya Kupası’nda farklı skorlar da yaşandı. Turnuvada bugüne kadar alınan en farklı skor 15 Haziran 1982 tarihinde oynanan Macaristan – El Salvador maçında gerçekleşti. Macaristan 1982 Dünya Kupasında El Salvadoru’ 10-1 yenmesiyle tarihin en farklı galibiyetine imza attı. Turnuvadaki en gollü maç da 26 Haziran 1954 tarihinde Avusturya’nın İsviçre’yi 7-5 yendiği maç olarak FIFA Dünya Kupası tarihine geçti.

Dünya Kupasına En Çok Katılan Takım Brezilya

Bu yıl 22.’si düzenlenecek olan Dünya Kupasına 21 kez katılan Brezilya turnuvaya en çok katılım sağlan takım. Brezila’yı 18 kez katılım sağlayan İtalya, 17’şer kez katılım sağlayan Arjantin ve Almanya takip ederken turnuvaya en çok katılım sağlayan 5. takım ise Meksika takip ediyor.

 

8 Grupta 32 Takım Yer Alacak

2022 FIFA Dünya Kupasında toplam 8 grupta 4’er takım yer alacak. Toplamda 32 takım mücadele edecek. İşte takımların mücadele edeceği gruplar;

  • A Grubu: Katar, Ekvador, Hollanda, Senegal
  • B Grubu: İngiltere, İran, ABD, Galler
  • C Grubu: Arjantin, Suudi Arabistan, Meksika, Polonya
  • D Grubu: Fransa, Avustralya, Danimarka, Tunus
  • E Grubu: İspanya, Yeni Zelanda, Almanya, Japonya
  • F Grubu: Belçika, Kanada, Fas, Hırvatistan
  • G Grubu: Brezilya, Sırbistan, İsviçre, Kamerun
  • H Grubu: Portekiz, Gana, Uruguay, Güney Kore

(Deniz Kılıç / K2 TV)

Okumak için tıklayın

Politika

İlker Öztürk Kimdir? Eğitimi, Hayatı ve Kamudaki Görevleri

-

İlker Öztürk kimdir ibb

İlker Öztürk kimdir? İBB Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk’ün ‘Spor Yöneticiliği’ ve ‘Beden Eğitimi’ bölümlerinden diploması bulunmaktadır.

K2 HABERİstanbul Üsküdar doğumlu olan İlker Öztürk, Türkiye Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliğinin yanı sıra Türkiye Muay-Thai Federasyonu Üniversite Kurulu üyeliği görevlerinde bulunmuştur. Şu an İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü olan Öztürk’ün Milli Eğitim Bakanlığı’ndan birçok kez ödüllendirilmiştir.

‘Bu Saatten Sonra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Millete Emanettir’

İlker Öztürk Kimdir?

İlker Öztürk, İstanbul Üsküdar doğumludur. Lisans öğrenimini Marmara Üniversitesi’nde “Spor Yöneticiliği” ve “Beden Eğitimi” bölümlerinde çift anadal yaparak bitirmiştir. Öztürk, 2009 yılında “Osmanlı’dan Günümüze Ulaşım Sistemleri ve Demiryolları” konusunda verdiği tezle İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Tarihi Bölümünde lisansüstü eğitimini tamamlamıştır.

1997 yılında Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu’nda başladığı kariyerine Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda eğitimci ve yönetici olarak devam etmiştir. Çalışmalarından dolayı bağlı olduğu Kaymakamlık, Valilik ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından birçok kez ödüllendirilmiştir.

İlker Öztürk, uzun bir dönem;  karate, thai-boks gibi, bireysel spor dalları ilgilenmiştir. Futbol’da amatör ve profesyonel liglerde forma giyen Öztürk, Türkiye Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği’nin yanı sıra Türkiye Muay-Thai Federasyonu Üniversite Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. Öztürk, Çengelköy Şehit Okan Altıparmak Anadolu Lisesi’ndeki yöneticilik görevine devam ederken, 25 Mart 2020 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından Gençlik ve Spor Müdürü olarak atanmıştır.

Çeşitli dergilerde ve internet sitelerinde makaleleri yayımlanan Öztürk’ün deneme türünde kaleme aldığı “Aralıktan Sızanlar” ve roman olarak yazdığı “Sessizce” isimli kitapları bulunmaktadır.

‘Ekrem İmamoğlu Şeytan Kovalamaktan Namaza Vakit Bulamıyor’

Okumak için tıklayın

Spor

Süper Lig’de Yeni Sezon Başladı: 63-64 Sezonundan Sonra Bir İlk!

-

yeni sezon

Atatürk Olimpiyat Stadı’nda bugün oynanan İstanbulspor – Trabzonspor açılış müsabakasıyla, futbolda yeni sezon resmen start aldı. 

DENİZ KILIÇ | Uzun zamandır beklenen 2022-2023 futbol sezonu nihayet başladı. Spor Toto Süper Lig’de 2022-2023 sezonun açılış maçında İstanbulspor ile Trabzonspor, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda karşılaştı. Karşılaşmayı, geçen sezonun şampiyonu sıfatıyla maça çıkan Trabzonspor, 2-0’lık sonuçla kazandı.

Ligin İlk Derbisi 4. Haftada

Sezon öncesi TFF tarafından önemli kararlar da alındı. Önce yeni sezonun detaylarına bakalım.

TFF Süper Lig 2022-2023 Futbol Sezonunda Ligin ilk derbisi 4. Haftada Trabzonspor-Galatasaray arasında oynanacak. Ardından 8. Haftada Beşiktaş-Fenerbahçe, 10. Haftada Beşiktaş-Trabzonspor, 13. Hafta Galatasaray-Beşiktaş, geçen sezonun şampiyonu Trabzonspor ile ligi ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe 15. Haftada karşı karşıya gelecek. Dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen Fenerbahçe-Galatasaray ligin 18. Haftada karşılaşacak.

Dünya Kupası Arası Kasım Ayında

11 ilden 19 takımın yer alacağı 2022-2023 TFF Süper Ligde toplam 342 maç yapılacak.

Katar’da oynanacak olan 2022 Dünya Kupası dolayısıyla 13 Kasım’da ara verilecek olan lig 23 Aralık’ta tekrardan start verecek.

Süper Ligde İstanbul Takımlarının Ağırlığı

Bu yıl süper lig tarihinde 4. kez 19 takım yer alacak. 19 Takımlı ligde toplam 8 İstanbul takımı yer alıyor. 1963-64 sezonundan sonra ligde ilk defa 8 İstanbul takımı yer alacak.

İstanbul’u süper ligde temsil edecek olan takımlar şu şekilde: Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Medipol Başakşehir, Kasımpaşa, VavaCars Fatih Karagümrük, İstanbulspor ve Ümraniyespor

Deplasman Yasağı Kalktı

19 Takımlı süper ligden bu sezon 4 takım küme düşecek. Ligde 16., 17. ve 22. Haftada müsabakalar hafta içi oynanacak. Rezerv lig uygulamasının da başlayacağı süper ligde bu yıl deplasman yasağı da kaldırıldı. Takımlar, maç kadrosunda 14 ilk 11’inde ise 8 yabancı oyuncu bulundurabilecek.

Hakemler Sahada Ayrı, VAR’da Ayrı Olacak

Bu yıl ilk defa farklı bir uygulamayı devreye sokmaya hazırlanan Merkez Hakem Kurulu, sahada müsabaka yöneten hakemleri ayrı, VAR sisteminde görev yapacak olan hakemleri ayrı bir statüde değerlendirecek. Böylelikle sahada aktif maç yöneten hakemler VAR’da görev yapamayacağı gibi VAR’da görev yapan hakemler de sahada maç yönetemeyecek.

Yeni sezonu birlikte takip etmeye devam edeceğiz.

Okumak için tıklayın

Spor

Süper Lig’de Hangi Takımlar Avrupa Kupalarına Gitmeyi Başardı?

-

Şampiyonlar ligi Başakşehir Trabzonspor can

Süper Lig’de Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’ne katılacak takımlar belli oldu. Trabzonspor’un CAS dava sonucuna göre takımlar değişebilir.

* Güncelleme

CAS, Trabzonspor’un Avrupa kupalarından 1 yıl men edilmesi kararına ilişkin itirazı reddettiğini açıkladı. Türkiye’yi Şampiyonlar Ligi’nde önümüzdeki sezon, Başakşehir’le birlikte Beşiktaş temsil edecek.

Demir Grup Sivasspor, Aytemiz Alanyaspor ve Galatasaray UEFA Avrupa Ligi’nde oynayacak.

Başakşehir’in şampiyon olduğu Süper Lig’de Trabzonspor sezonu 2, Beşiktaş 3, Sivasspor 4, Alanyaspor ise 5. sırada bitirdi.

Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’ne Katılacak Takımlar

Süper Lig’de Galatasaray sezonu 6, Fenerbahçe ise 7. sırada kapattı. Süper Lig tarihinde ilk kez Fenerbahçe ve Galatasaray bir sezonu birlikte ilk dört sıra dışında tamamladı.

Şampiyon Başakşehir, UEFA Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılacak. Ligi ikinci sırada bitiren ve Türkiye Kupası’nı kazanan Trabzonspor, UEFA’dan bir yıl men cezası almıştı. Bordo mavili ekibin Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesindeki (CAS) davasının sonucuna göre Avrupa’ya gidecek takımlarda değişiklik olabilir.

18 Yıllık Hasret Sona Erdi: Edirnespor 3. Lig’e Yükseldi

Trabzonspor’un Durumuna Göre İki İhtimal Var

Buna göre Trabzonspor ceza almazsa, hakkı olan Şampiyonlar Ligi ön elemesi oynayacak. 3. sıradaki Beşiktaş Avrupa Ligi’nde gruplara doğrudan katılacak. 4. sıradaki Sivasspor, 2 ön elemeyle Avrupa Ligi’ne katılacak. Alanyaspor ise 5. sıradan 3 ön elemeyle Avrupa Ligi için yarışacak.

Ancak Trabzonspor’un ceza alması durumunda sıralama birer sıra kayacak ve Beşiktaş Şampiyonlar Ligi ön elemesi oynayacak. Sivasspor, Avrupa Ligi gruplarına doğrudan katılacak. Alanyaspor 2 ön eleme oynayacak. Bu durumda ligi 6. sırada bitiren Galatasaray, 3 ön elemeyle UEFA Avrupa Ligi’nde gruplar için mücadele edecek.

Gol Kralı Alexander Sörloth oldu

Trabzonsporlu Alexander Sörloth, 24 golle 2019-2020 Süper Lig Cemil Usta Sezonu’nun gol kralı oldu. Aytemiz Alanyasporlu Papiss Cisse 22 golle ikinci sırada yer aldı. Fraport TAV Antalyaspor’dan Adis Jahovic ise 17 golle 3’üncü oldu.

Emre Belözoğlu Golle Veda Etti

Emre Belözoğlu, futbolculuk kariyerinin son maçında gol atmayı başardı. Emre Belözoğlu, oyundan çıkarken kaptanlık bandını 16 yaşındaki Ömer Faruk Beyaz’a verdi.

Ligde geçen hafta şampiyonluğunu ilan eden Başakşehir, kapanış maçında deplasmanda Kasımpaşa’ya 3-2 yenildi.

Beşiktaş’a Koronavirüs Şoku: Spor Yorumcusu Azinyan Yorumladı

Okumak için tıklayın

Spor

18 Yıllık Hasret Sona Erdi: Edirnespor 3. Lig’e Yükseldi

-

Edirnespor

Federasyonun aldığı kararla önümüzdeki sezon TFF 3. Lig’de mücadele etmeye hak kazanan Edirnespor, 18 yıl aranın ardından profesyonel lige dönüyor.

TFF Yönetim Kurulu Toplantısında alınan kararla, BAL Ligi’nde gruplarında şampiyon olan ile aralarında en fazla 3 puan olan 9 takım önümüzdeki yıl TFF 3. Lig’de mücadele edecek. Bu takımlar arasında yer alan Edirnespor da 18 yıllık hasretin ardından profesyonel lige dönmüş olacak. Takım, 3. Lig’de son olarak 2002-2003 sezonunda mücadele etmişti.

Edirne Belediye Başkanı Gürkan: 1 Ay Sonra Vaka Görülmeye Başladı

Edirnespor 18 Yıllık Hasreti Sonlandırdı

Edirnespor’dan yapılan yazılı açıklamada, Edirnelilerin yıllardır özlediği şampiyonluk hasretini sonlandırmak için 2019-2020 sezonuna ‘Bismillah’ diyerek başlayan Edirne Belediyesi Edirnespor‘un, Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın da destekleriyle birçok yıldız ismi kadrosuna katarak ligin en başarılı takımını oluşturduğu belirtildi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın, Edirnespor’un şampiyonluğunu ‘Edirne davası’ olarak gördüğü belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Edirne Belediyesi Edirnespor Başkanı Savaş Üner ve Edirne Belediyesi Edirnespor teknik heyetiyle birlikte futbolcular, geçen sene yaşanan şansızlığı yaşamamak ve yarım kalan şampiyonluk yolculuğunu tamamlamak için ilk karşılaşmadan itibaren liderlik yolunda koşmaya devam etti.

Bölgesel Amatör Lig 11.Grup’ta mücadele veren Edirne Belediyesi Edirnespor, son maçında mağlup olarak liderin 1 puan gerisine düştü. Koronavirüs tedbirleri kapsamında TFF’nin aldığı kararla hakkı gasp edildi; ancak yöneticiler hakkını sonuna kadar aradı ve nihayet 18 yıllık hasret biterek Edirnespor 3. Lig’e yükseldi.”

Edirne’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97.Yıl Dönümü Kutlanıyor

Edirnespor

Başkan Gürkan: Şehrimiz İçin 3. Lig Hayırlı Olsun

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da sosyal medya hesabından kutlama mesajı yayınladı.

26 Mart Balkan Şehitlerini Anma Günü: Edirne’de Tören Düzenlendi

Okumak için tıklayın

Spor

TFF Karar Verdi: İşte BAL’dan 3.Lige Terfi Eden 11 Takım

-

Türkiye Futbol Federasyonu koronavirüs pandemisi nedeniyle yarıda kalmak zorunda olan liglerdeki takımların durumlarını değerlendirmek için 8 Temmuz Çarşamba günü gerçekleştirdiği toplantıda almış olduğu kararla Bölgesel Amatör Ligden (BAL) 3. Lige terfi eden 11 takımı ilan etti.

Koronavirüs Salgını: Süper Lig’de Gelir Kaybı 1 Milyar TL’yi Bulabilir

Her Grubun 1.’leri 3. Lige Terfi Etti

Türkiye Futbol Federasyonu, Bölgesel Amatör Lig ile ilgili kararını verirken takımların en son puan durumunu kriter alarak, takımların bir üst lig olan 3. Lige terfilerine karar verdi.

Anadolu Efes: Halkımızın Sağlığı Tüm Şampiyonluklardan Değerlidir

BAL’dan 3.Lige Terfi Eden 11 Takım:

Mardin Başakspor
Kahta02 SK
Arhavispor
Çarşambaspor
İçel İdmanyurdu
Kırkkale Büyük Anadoluspor
Kestelspor
Bergamaspor
Bursa Yıldırımspor
Yalovaspor
Arnavutköy Belediyespor

Süper Lig Bugün Başlıyor: Takımlar Kaç Oyuncu Değiştirebilecek?

Okumak için tıklayın

Spor

Süper Lig Bugün Başlıyor: Takımlar Kaç Oyuncu Değiştirebilecek?

-

süper lig oyuncu değişikliği hakkı

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında 87 gün ara verilen TFF Süper Lig, 27. hafta müsabakalarıyla bugün yeniden başlıyor.

TFF Süper lig 2019-2020 sezonu müsabakalarına, 16 Mart’ta oynanan 26. hafta Fraport TAV Antalyaspor – Demir Grup Sivasspor müsabakasından sonra koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında ara verilmişti. 87 gün süren aranın ardından 27. hafta müsabakaları bugün saat: 21.00’de başlayacak olan Göztepe – Trabzonspor, Fenerbahçe -HES Kablo Kayserispor müsabakalarıyla birlikte yeniden başlıyor.

Süper Lig Maçlarını TRT Şifresiz Yayınlasın Önerisi

TFF Süper Lig: Oyuncu Değişikliği Sayısı 5 oldu

TFF Süper Lig’in kalan 8 haftasında takımlar müsabaka boyunca, 3 yerine 5 oyuncu değişikliğinde bulunabilecek. Geçtiğimiz mayıs ayında toplanan Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB) oyun kurallarında geçici değişikliklerde bulunmuştu.

Buna göre takımlar oyunun normal süreleri içerisinde 3 oyuncu değişiliği yapabilecekken aynı zamanda devre arasında da 2 oyuncu değişikliği daha yaparak toplamda 5 oyuncu değişikliği yapabilecek.

Liglerin Başlatılma Tartışması: Spor Yazarı Arif Kızılyalın Yorumladı

Lig’de 27. Hafta Programı

12 Haziran Cuma

21.00 Göztepe-Trabzonspor (Gürsel Aksel)

21.00 Fenerbahçe-Hes Kablo Kayserispor (Ülker)

13 Haziran Cumartesi

18.30 Medipol Başakşehir-Aytemiz Alanyaspor (Başakşehir Fatih Terim)

21.00 BtcTurk Yeni Malatyaspor-Kasımpaşa (Yeni Malatya)

21.00 Beşiktaş-Fraport TAV Antalyaspor (Vodafone Park)

14 Haziran Pazar

18.30 Gençlerbirliği-İttifak Holding Konyaspor (Eryaman)

21.00 Çaykur Rizespor-Galatasaray (Çaykur Didi)

21.00 Gaziantep Futbol Kulübü-MKE Ankaragücü (Kalyon)

15 Haziran Pazartesi:

21.00 Demir Grup Sivasspor-Yukatel Denizlispor (Yeni 4 Eylül)

Beşiktaş’a Koronavirüs Şoku: Spor Yorumcusu Azinyan Yorumladı

Okumak için tıklayın

Politika

Süper Lig Maçlarını TRT Şifresiz Yayınlasın Önerisi

-

süper lig şifresiz trt özgür özel

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Süper Lig maçlarının TRT tarafından şifresiz yayınlanmasını önerdi.

Genel Kurulda, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’da Değişiklik Yapan Kanun Teklifi’nin görüşmeleri sırasında Kovid-19 salgını nedeniyle ertelenen Süper Lig’in başlayacak olmasına yönelik değerlendirmeler de dile getirildi. Özel, Süper Lig’in bugün seyircisiz başlayacağını ve maçların şifreli kanaldan yayınlanacağını anımsattı.

Liglerin Başlatılma Tartışması: Spor Yazarı Arif Kızılyalın Yorumladı

Özgür Özel: TRT’den Maçlar Şifresiz Verilirse Herkes Evinde İzler

Pandemi sürecinde şifreli kanal aboneliği olmayanların, yayın bulunan evlere ve kahvehanelere giderek maçları izleyeceklerini belirten Özel, şöyle konuştu: “Bu ülkenin futbol sevgisi bu şifreli maçlar başladığında Kovid-19 için büyük tehlikedir. Yayıncı kuruluş için maçların başlatıldığı söyleniyor ama yıllardır bu işten çok iyi paralar kazanılıyor. Buradan samimi çağrımızdır: Onlar biraz fedakarlık mı yapar ya da bu para o kuruma ödenir, TRT’den maçlar verilirse herkes evinde izler. Zaten bu kadar eziyet çekmiş insanlarımıza hem bir jest olur hem de Kovid-19’a karşı ciddi bir tedbir olur. Yoksa yarından itibaren her kahvehane ve maç olan her ev yeni bulaş riskidir.”

Beşiktaş’a Koronavirüs Şoku: Spor Yorumcusu Azinyan Yorumladı

Hüseyin Örs: Sosyal Mesafe Kuralınız Zorlayacak

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs de Süper Lig maçlarını izlemek isteyen ancak şifreli kanal aboneliği olmayan vatandaşların kahvehanelere gideceğini ifade etti.

Örs, “Sosyal mesafe kuralını zorlayacak. Lig maçlarının 8 hafta boyunca TRT’den şifresiz yayınlanmasının iyi olacağını düşünüyorum. Yayıncı kuruluşla görüşmeler yapılabilir. Devletimizin buna gücünün yeteceğine inanıyorum. Pandemi sürecinde evlerinde kalan vatandaşlarımıza moral desteği olsun.” dedi.

Futbolda Oyuncu Değişikliği Sayısında Önemli Hamle

Maçlar Seyircisiz Oynanacak

Ligde salgın nedeniyle ara verilen 2019-2020 sezonuna, yaklaşık 3 aylık aranın ardından bugün oynanacak maçlarla devam edilecek.

Süper Lig’de 27. hafta karşılaşmaları, salgın nedeniyle verilen 87 günlük aradan sonra bugün oynanacak maçlarla başlıyor.

Salgın dolayısıyla kapsamlı sağlık önlemleri altında gerçekleştirilecek müsabakalar seyircisiz oynanacak.

Liglerin Başlatılmasına İlk Tepki: Süper Lig Ekibinden Açıklama

Okumak için tıklayın

Spor

Liglerin Başlatılma Tartışması: Spor Yazarı Arif Kızılyalın Yorumladı

-

Arif Kızılyalın Ligler

Gazeteci ve Spor Yazarı Arif Kızılyalın, liglerin başlatılmasına ilişkin yaşanan tartışmaları K2 Haber’e değerlendirdi.

Liglerin başlatılması üzerine tartışmalar sürüyor. Şenes Erzik’in açıklamalarından sonra liglerin geleceği tartışılıyor. Almanya’da liglerin başlatılmasına rağmen, sürecin nasıl gelişeceğini kimse ön göremiyor. Türkiye’de de liglerin başlatılmasına birçok kulüp ve teknik heyet karşı çıkarken, federasyon ligleri başlatma ısrarını sürdürüyor.

Liglerin belirlenen 12 Haziran’da başlatılmasının çok erken olacağını belirten Kızılyalın, “Türkiye koronavirüs salgını konusunda İtalya ve İspanya’nın 3 hafta gerisinden geliyor. İtalya ne yapıyorsa, onların 3 hafta arkasında kalmanın önemli olacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Arif Kızılyalın: Anlık Gelir Gelmezse Türk Futbolu Ayakta Kalamaz

Türk Futbolunun ekonomik çöküş içerisinde olduğunu belirten Kızılyalın, “Federasyonun kaygısı Türk futbolunun ekonomik açıdan çöküş içerisinde olmasıdır. Çünkü anlık gelir gelmezse, Türk futbolu ayakta kalamaz. Anlık gelir de naklen yayın ve bahis gelirlerini içeriyor.

Fatih Altaylı’nın da dediği gibi bu iki şirketin federasyon üzerinde tahakkümü var. Eğer maçlar oynanmazsa ödeme yapmayız diyorlar. Avrupa’da maçlar oynanmadan da ödeme yapılabiliyor ya da federasyon, devlet karşılayabiliyor. Bizde böyle bir durum söz konusu olmadığı için futbol federasyonu mecburen oynatmak zorunda kalıyor.” ifadelerini kullandı.

ÖZEL HABER | Onnik Azinyan: Ligler 18 Temmuz’a Ertelenebilir

Şenes Erzik: Ligler 12 Haziran’da Başlayamaz

UEFA’nın liglerin Ağustos’un başına kadar bitirilmesini istediği sırada koronavirüs sürecinin bu kadar hızlı gelişeceğinin bilinmediğini, gidişatın kötü olduğunu, birçok takımda pozitif vakalar çıktığını belirten Türk futbolunun duayen isimlerinden Şenes Erzik, liglerin Ağustos sonuna doğru başlayacağını düşündüğünü söyledi.

Para hesabına girmenin en son yapılacak şey olduğunu, virüsün yayılma hızında değişiklik olmasının beklenmesi gerektiğini bildiren Erzik, önceliğin sağlık olduğunu, virüsün etkisinin en yakın zamanda ortadan kaldırılmasını beklediğini belirtti.

1990’dan beri UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Kupası ve Kupa Galipleri Kupası’nda komite başkanlığı yaptığını belirten Şenes Erzik, COVİD-19’un takvimi zorladığını, ekonomik tarafını liglerin tamamlanamazsa düşünüleceğini, kulüplerin mali durumunun yalnız Türkiye’de değil her ülkede çok kötü olduğunu ifade etti.

Futbolda Oyuncu Değişikliği Sayısında Önemli Hamle

Liglerin 12 Haziran’da Başlayacağı Duyurulmuştu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen futbol liglerinin 12-13-14 Haziran’da başlatılacağını açıklamıştı.

TFF Başkanı Özdemir Süper Lig’in Yol Haritasını Açıkladı

Okumak için tıklayın

Spor

5 Bin 548 Sporcu ’19 Mayıs Ruhu’ İçin Hamle Yapacak

-

tsf satranç turnuvası 19 mayıs samsun

Türkiye Satranç Federasyonu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı da rekor katılımlı satranç turnuvası ile kutluyor.

Türkiye’nin 81 ilinden 5 bin 548 lisanslı satranç sporcusu, ’19 Mayıs Ruhu’ için hamle yapacak. Samsun’da gerçekleştirilecek ’19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Online Satranç Turnuvası’nın açılış hamlesini Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu gerçekleştirecek.

81 ilde eş zamanlı başlayacak Türkiye’nin en geniş katılımlı turnuvasının açılış konuşmasını ise Samsun Valisi Osman Kaymak canlı bağlanarak yapacak. “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Satranç Turnuvası”, Chess.com Online Satranç Platformu üzerinden 19 Mayıs Salı günü saat 15.00’da başlayacak.

Beşiktaş 100. Yıl Satranç Turnuvası Başlıyor

En Büyük Online Satranç Turnuvası

Katılımda yaş sınırının olmadığı ve 7’den 70’e her sporcunun bayram coşkusunu bir arada yaşayacağı ’19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Online Satranç Turnuvası’nda 81 ilden 5 bin 548 lisanslı satranç sporcu aynı anda hamle yapacak.

81 il arasından ise turnuvaya 734 sporcu ile en çok katılımı İstanbul gerçekleştirirken, Bursa 336 lisanslı sporcu ile ikinci sırada, İzmir ise 286 sporcu ile üçüncü sırada yer aldı. Turnuvanın en genç sporcu Ankara’dan 2013 doğumlu 7 yaşında Hamza Aydoğan olurken, en yaşlı sporcusu ise Ankara’dan 1949 doğumlu 71 yaşındaki Eyüp Türkücü oldu.

Türkiye’nin en büyük spor ailesine sahip Türkiye Satranç Federasyonu (TSF), 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı içine alan Gençlik Haftası’nda satranç rüzgarı estirecek. İl, ilçe temsilcikleri, kulüplerle de turnuvalar düzenlenecek. Pandemi döneminde, dönemin ruhuna uygun başarılı kampanya ve turnuvalar ile satranç heyecanına ara vermeden devam eden TSF, İstanbul’dan Antalya’ya, Muğla’dan Denizli’ye kadar Türkiye’nin dört bir yanında binlerce sporcunun katılımıyla dijital dünyada yine heyecanlı müsabakalara imza atacak.

ÖZEL HABER – Beşiktaş’a Koronavirüs Şoku: Ligler Ertelenecek Mi?

Tulay: Milli Mücadelenin Coşkusunu 81 İlde Aynı Anda Yaşayacağız

19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeleyi başladığı Samsun’dan rekor katılımlı bir turnuva başlatmanın heyecanını yaşadıklarını söyleyen TSF Başkanı Gülkız Tulay şu ifadeleri kullandı:

“COVİD-19 salgını nedeniyle bir araya gelemediğimiz, sosyal izolasyonun önemli olduğu bu günlerde kendini genç hisseden her yaş grubundan sporcunun katılımıyla Türkiye’nin en çok katılımlı online turnuvasını düzenliyoruz. Turnuva duyurumuzu yaptıktan sonra satranç ailemiz büyük bir ilgi gösterdi. Turnuvamızda 81 ilden sporcularımız bu önemli günde her ilde hamle yaparak bize eşlik edecek. Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basarak yaktığı bağımsızlık ateşinin coşkusunu gençlerimiz ilk günkü heyecanı ile yaşayacak ve hissedecek.

Biz ruhu hep genç kalacak bir milletiz. Çocuklarımızı bilime, sanata, kültüre ve spora yöneltmek, bu yolda ilerlemelerini sağlamak öncelikli hedefimiz. Heyecanımız hep diri, azimle ilerliyor, değerlerimize sahip çıkıyoruz. Özgürlük ve bağımsızlık yolunu açan Mustafa Kemal Atatürk’e, silah arkadaşlarına, bu vatan için gözünü bile kırpmadan canını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu vesile ile tüm gençlerimizin ve milletimizin ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”

Anadolu Efes: Halkımızın Sağlığı Tüm Şampiyonluklardan Değerlidir

Okumak için tıklayın

Öne Çıkan Haberler